Vesti


17.12.2021.

Srpski filantropski forum je na Nacionalnom danu davanja 9. oktobra, odlikovao poveljom redakciju emisije Dobro u ljudima za profesionalno izveštavanje o dobroti, plemenitosti i solidarnosti, kao i za izuzetan doprinos razvoju dobročinstva i filantropije.

20.12.2020.

Koliko ima studenata sa invaliditetom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Koliko njih uopšte završi studije? U kojoj meri su fakulteti pristupačni osobama sa invaliditetom? Koliko su afirmativne mere za upis ranjivih društvenih grupa na fakultete delotvorne i dovoljne?

30.11.2020.

Nisam od onih koji misle da je sve moguće preko noći. Prilično sam realistična osoba. Kada nešto zapazim da ne valja, prvo promislim šta je moguće uraditi pre nego što počnem da kritikujem, pa onda ako mogu nešto i uradim.

20.11.2020.

„Upoznajte porodicu Normal – Avanture univerzalnog dizajna“ je video priča o značaju univerzalnog dizajna – dizajna za sve, koja nas na vrlo jednostavan način i kroz slikovite primere upoznaje sa porodicom i preprekama na koje oni svakodnevno nailaze. Te prepreke moguće je ukloniti dizajnom koji omogućava ravnopravno učešće svakog člana društva, bilo da je u pitanju beba u kolicima ili starica sa štapom.

20.11.2020.

Učesnici druge panel diskusije u okviru Meseca pristupačnosti, koji se obeležava u susret Nacionalnom danu davanja, govorili su o najvećim problemima i izazovima sa kojima su se osobe sa invaliditetom susrele tokom pandemije. Ove godine, Nacionalni dan davanja posvećen je unapređenju pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

20.11.2020.

Gradovi Beograd i Novi Sad i Gradske opštine Vračar i Savski venac, uspostavili su međupštinsku saradnju potpisivanjem Sporazuma o uspostavljanju međuopštinske saradnje od strane gradonačelnika i predsednika opština.

09.11.2020.

U okviru akcije povodom ovogodišnjeg Nacionalnog dana davanja, prikupljeno je 450.000 dinara za kupovinu opreme za Video relej centar Nacionalnog prevodilačkog centra za znakovni jezik koja će omogućiti da podrška gluvim i nagluvim osobama bude dostupna 24 sata, 7 dana u nedelji.

05.11.2020.

Sedimo u Ivanovoj ušuškanoj sobici nesuđenog psihologa, prepunoj knjiga, suvenira sa dalekih putovanja i gitarom, svedokom jedne mladosti. Treći sprat u predratnoj zgradi bez lifta u Gvozdićevoj ulici.

15.10.2020.

Negativni primeri kada se učine vidljivi, često znaju da proizvedu brzo rešenje upravo zbog toga što su učinjeni vidljivim. Pozitivni primeri znaju da inspirišu i podstaknu, da se prošire, osnaže, postanu standard. Cilj i ovog teksta je da predstavi jedan veliki pozitivan primer društveno odgovornog poslovanja Eurobanku.

10.10.2020.

U Srbiji je 9. oktobra pod sloganom „Srbija bez barijera“ obeležen treći po redu Nacionalni dan davanja koji je ove godine posvećen osobama sa invaliditetom, odnosno borbi za potpunu pristupačnost, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.