Обележен Национални дан давања

12.10.2018.
ndd-logo
У уторак, 9. октобра, обележили смо Национални дан давања покретањем кампање за прикупљање средстава за истраживачку станицу Петница, са циљем да подсетимо јавност на значај неговања културе давања за опште добро и вредности доброчинства, солидарности и одговорности.

Прикупљеним средствима биће обезбеђен иновативни спектрометар помоћу којег се лако и брзо идентификују хемијске супстанце и једињења у узорцима и користи се у биомедицини, геологији, екологији, астрономији, хемији, археологији и уметности. Спектрометар ће помоћи младим талентима да се баве научним радом и развијају своје потенцијале.

У склопу Пројекта за унапређење оквира за давање који финансира УСАИД, а на иницијативу Српског филантропског форума и Савета за филантропију, Национални дан давања обележаваће се сваког 9. октобра – на дан рођења великог српског научника и филантропа Михајла Пупина. Циљ успостављања Националног дана давања је да се скрене пажња јавности на значај неговања вредности солидарности, доброчинства и филантропије. Такође, на овај дан ћемо указивати да је одговорно улагање у стратешке области у нашем друштву важно за бољу будућност свих грађана и грађанки Србије. Овогодишњи национални дан давања има за циљ да подстакне културу давања и солидарности у области науке и образовања. За више информација погледајте www.дандавања.рс .

Компаније и појединци могу се прикључити кампањи у оквиру Националног дана давања уплатом на наменски рачун Српског филантропског форума 340-11021022-90, путем сајта донације.рс или слањем СМС поруке на број 4540 (цена поруке износу 100 динара за све мобилне оператере).

Пројекат унапређења оквира за давање финансира УСАИД, а реализује га Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац. Коалицију чине и Траг фондација, Цаталyст Балканс, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.


Израда овог сајта омогућeна јe уз подршку амeричког народа путeм Амeричкe агeнцијe за мeђународни развој (УСАИД). Садржај сајта јe искључиво одговорност Српског филантропског форума и нe прeдставља нужно ставовe УСАИД-а или Владe САД.


О нама

Национални дан давања је иницијатива Српског филантропског форума са мисијом развоја културе давања у Србији. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања који финансира УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац, а додатно чине Траг Фондација, Цаталyст Балканс, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.


Партнери